Kippastei met Bladerdeeg Recept
Een heerlijke kippastei met bladerdeeg, perfect voor een gezellige maaltijd.
Print Recept
Pin Dit
Main Ingredients
- 500 g Kipfilet in blokjes gesneden
- 1 stuk Bladerdeeg ontdooid
- 1 stuk Ui fijngehakt
- 2 teentjes Knoflook fijngehakt
- 200 ml Kippenbouillon
- 100 ml Room
- 2 el Bloem
- 1 stuk Ei losgeklopt
- naar smaak Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de kipfilet in een pan tot goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg langzaam de kippenbouillon en room toe, blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Doe de kip terug in de pan en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Giet het mengsel in een ovenschaal en bedek met het bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
Bak in de oven voor 25-30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Laat de kippastei een paar minuten afkoelen voor het serveren.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg