Kip Florentine in Bladerdeeg Recept
Een heerlijk recept voor kip florentine in bladerdeeg, perfect voor een gezellige avondmaaltijd.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 4 stuks Kipfilets
- 1 pak Bladerdeeg ontdooid
- 200 g Spinazie vers
- 1 stuk Ui gesnipperd
- 2 teentjes Knoflook fijngehakt
- 100 g Roomkaas
- 1 stuk Ei losgeklopt
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de kipfilets in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
In dezelfde pan, bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Meng de roomkaas erdoor.
Leg een vel bladerdeeg op een bakplaat. Plaats een kipfilet in het midden en bedek met het spinaziemengsel. Vouw het bladerdeeg om de kip en sluit goed af. Herhaal voor de overige kipfilets.
Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei. Bak in de oven voor 25-30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 150mg | Iron: 3mg