Ga terug
+ servings
kip-florentine-in-bladerdeeg-recept

Kip Florentine in Bladerdeeg Recept

Een heerlijk recept voor kip florentine in bladerdeeg, perfect voor een gezellige avondmaaltijd.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: French, Frans
Porties: 4 porties
Calorieën: 450 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 4 stuks Kipfilets
  • 1 pak Bladerdeeg ontdooid
  • 200 g Spinazie vers
  • 1 stuk Ui gesnipperd
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 100 g Roomkaas
  • 1 stuk Ei losgeklopt

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak de kipfilets in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
  3. In dezelfde pan, bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Meng de roomkaas erdoor.
  4. Leg een vel bladerdeeg op een bakplaat. Plaats een kipfilet in het midden en bedek met het spinaziemengsel. Vouw het bladerdeeg om de kip en sluit goed af. Herhaal voor de overige kipfilets.
  5. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei. Bak in de oven voor 25-30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 150mg | Iron: 3mg

Trefwoorden

Chicken, Kip
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!