Ga terug
+ servings
karnemelk-maisbrood-recept

Karnemelk Maïsbrood Recept

Een heerlijk en eenvoudig te maken maïsbrood met karnemelk.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Side Dish, Bijgerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 240 ml Karnemelk
  • 120 g Maïsmeel
  • 120 g Bloem
  • 50 g Suiker
  • 1 tl Bakpoeder
  • 0.5 tl Zout
  • 60 g Boter, gesmolten
  • 1 stuk Ei

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vet een bakvorm in.
  3. In een grote kom, meng karnemelk, gesmolten boter en ei.
  4. Voeg maïsmeel, bloem, suiker, bakpoeder en zout toe. Meng goed.
  5. Giet het beslag in de bakvorm.
  6. Bak 25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat afkoelen voor het snijden.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 8g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cornbread, Maïsbrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!