Ga terug
+ servings
kaneelbroodrecept

Kaneelbroodrecept

Heerlijk kaneelbrood, perfect voor ontbijt of tussendoortje.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 500 g Bloem
  • 7 g Droge gist
  • 250 ml Melk lauw
  • 50 g Suiker
  • 1 teaspoon Zout
  • 100 g Boter gesmolten
  • 2 teaspoon Kaneel

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een kom, meng de bloem, gist, suiker en zout.
  3. Voeg de lauwe melk en gesmolten boter toe. Kneed tot een soepel deeg.
  4. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  5. Rol het deeg uit, bestrooi met kaneel en rol het op.
  6. Leg het deeg in een ingevette bakvorm en bak 30 minuten.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Cinnamon Bread, Kaneelbrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!