Ga terug
+ servings
jamgevulde-boterkoekjes-recept

Jamgevulde Boterkoekjes Recept

Heerlijke boterkoekjes gevuld met jam, perfect voor bij de koffie of thee.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch, Nederlands
Porties: 12 koekjes
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 100 g Suiker
  • 150 g Boter op kamertemperatuur
  • 1 stuk Ei
  • 1 tl Vanille-extract
  • 100 g Jam naar keuze

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de boter en suiker tot een romig geheel.
  3. Voeg het ei en vanille-extract toe en meng goed.
  4. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
  5. Rol het deeg uit en steek rondjes uit.
  6. Leg een theelepel jam in het midden van de helft van de rondjes.
  7. Bedek met de andere helft van de rondjes en druk de randen aan.
  8. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 2g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 50mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 12g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cookies, Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!