Ga terug
+ servings
italiaans-kaasbrood-recept

Italiaans Kaasbrood Recept

Heerlijk Italiaans kaasbrood, perfect voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Bijgerecht, Side Dish
Keuken: Italiaans, Italian
Porties: 6 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofd Ingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 7 g Droge gist
  • 300 ml Water lauw
  • 1 tl Zout
  • 2 el Olijfolie
  • 200 g Geraspte kaas Parmezaanse of mozzarella

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Los de gist op in het lauwe water.
  3. Doe de bloem in een mengkom en voeg het zout toe.
  4. Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel erin.
  5. Voeg de olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg.
  6. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
  7. Rol het deeg uit en bestrooi met geraspte kaas.
  8. Rol het deeg op en leg het op een bakplaat.
  9. Bak het brood 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 10g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 400mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 150mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Cheese Bread, Kaasbrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!