Ga terug
+ servings
italiaans-gebakken-gehaktballen-recept

Italiaans Gebakken Gehaktballen Recept

Een heerlijk recept voor Italiaanse gebakken gehaktballen, perfect voor een familie diner.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Gehakt half-om-half
  • 1 Ei
  • 50 g Paneermeel
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 tl Zout
  • 0.5 tl Peper
  • 2 el Olijfolie

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe het gehakt, ei, paneermeel, knoflook, zout en peper in een mengkom en meng goed door elkaar.
  3. Vorm kleine balletjes van het mengsel.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gehaktballen rondom bruin.
  5. Leg de gehaktballen op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 800mg | Potassium: 400mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg

Trefwoorden

Meatballs, Gehaktballen
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!