Ga terug
+ servings
indiase-pizza-recept

Indiase Pizza Recept

Een heerlijke Indiase twist op de klassieke pizza.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Indian, Indiaas
Porties: 4 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Deeg

  • 500 g Bloem
  • 7 g Droge gist
  • 300 ml Water Lauwwarm
  • 1 tl Zout
  • 2 el Olijfolie

Toppings

  • 200 g Mozzarella Geraspte
  • 150 g Tandoori kip Gekookt en in stukjes
  • 1 stuk Rode ui In dunne ringen
  • 1 stuk Paprika In dunne reepjes
  • 2 el Koriander Vers, gehakt

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Maak het deeg door bloem, gist, water, zout en olijfolie te mengen. Kneed tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en leg op een bakplaat.
  4. Beleg de pizza met mozzarella, tandoori kip, rode ui en paprika.
  5. Bak de pizza 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Garneer met verse koriander en serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 20g | Fat: 10g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 600mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pizza, Indiase Pizza
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!