Indiase Pizza Recept
Een heerlijke Indiase twist op de klassieke pizza.
Print Recept
Pin Dit
Deeg
- 500 g Bloem
- 7 g Droge gist
- 300 ml Water Lauwwarm
- 1 tl Zout
- 2 el Olijfolie
Toppings
- 200 g Mozzarella Geraspte
- 150 g Tandoori kip Gekookt en in stukjes
- 1 stuk Rode ui In dunne ringen
- 1 stuk Paprika In dunne reepjes
- 2 el Koriander Vers, gehakt
Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak het deeg door bloem, gist, water, zout en olijfolie te mengen. Kneed tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en leg op een bakplaat.
Beleg de pizza met mozzarella, tandoori kip, rode ui en paprika.
Bak de pizza 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Garneer met verse koriander en serveer warm.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 20g | Fat: 10g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 600mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg