Go Back
+ servings
honingbrood-cake-recept

Honingbrood Cake Recept

Een heerlijk honingbrood cake recept, perfect voor bij de thee.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totale Tijd: 1 hour
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 100 g Honing
  • 100 g Suiker
  • 100 g Boter gesmolten
  • 2 Eieren
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Kaneel
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een mengkom, meng de bloem, bakpoeder, kaneel en zout.
  3. In een andere kom, klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel.
  4. Voeg de honing en gesmolten boter toe aan het eimengsel en meng goed.
  5. Voeg het bloemmengsel toe aan het natte mengsel en roer tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  7. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en serveert.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cake, Honingbrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!