Heerlijke Gebakken Taco Dip Recept
Een heerlijke en gemakkelijke taco dip die perfect is voor feestjes of een gezellige avond thuis.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 500 g Gehakt rundergehakt
- 1 stuk Ui gesnipperd
- 2 teentjes Knoflook fijngehakt
- 1 blik Tomatenblokjes 400g blik
- 1 zakje Taco kruidenmix
- 200 g Geraspte kaas cheddar of een andere pittige kaas
- 1 beker Zure room 250ml
- 1 handvol Verse koriander gehakt
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak het gehakt in een pan tot het bruin is. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenblokjes en taco kruidenmix toe aan het gehaktmengsel. Laat het sudderen tot het vocht is ingekookt.
Doe het gehaktmengsel in een bakvorm. Verdeel de zure room erover en bestrooi met geraspte kaas.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Garneer met verse koriander en serveer warm met tortillachips.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 800mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 200mg | Iron: 3mg