Havermout Rozijnen Koekjes Recept
Heerlijke en gemakkelijke havermout rozijnen koekjes, perfect voor bij de koffie.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 150 g Havermout
- 100 g Bloem
- 150 g Boter op kamertemperatuur
- 100 g Suiker
- 1 stuk Ei
- 100 g Rozijnen
- 1 tl Bakpoeder
- 1 tl Vanille-extract
- 1 snufje Zout
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
In een grote kom, meng de boter en suiker tot een romig geheel.
Voeg het ei en vanille-extract toe en meng goed.
Voeg de bloem, havermout, bakpoeder en zout toe en meng tot een deeg.
Roer de rozijnen erdoor.
Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
Bak de koekjes 12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Calories: 120kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 2g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 50mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg