Ga terug
+ servings
havermout-rozijnen-koekjes-recept

Havermout Rozijnen Koekjes Recept

Heerlijke en gemakkelijke havermout rozijnen koekjes, perfect voor bij de koffie.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 12 minuten
Totale Tijd: 27 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 24 koekjes
Calorieën: 120 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 150 g Havermout
  • 100 g Bloem
  • 150 g Boter op kamertemperatuur
  • 100 g Suiker
  • 1 stuk Ei
  • 100 g Rozijnen
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. In een grote kom, meng de boter en suiker tot een romig geheel.
  4. Voeg het ei en vanille-extract toe en meng goed.
  5. Voeg de bloem, havermout, bakpoeder en zout toe en meng tot een deeg.
  6. Roer de rozijnen erdoor.
  7. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
  8. Bak de koekjes 12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn.
  9. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 2g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 50mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cookies, Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!