Ga terug
+ servings
gietijzeren-maisbrood-recept

Gietijzeren Maïsbrood Recept

Een heerlijk en eenvoudig te maken maïsbrood gebakken in een gietijzeren pan.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Side Dish, Bijgerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 1 cup Maïsmeel
  • 1 cup Bloem
  • ¼ cup Suiker
  • 1 tablespoon Bakpoeder
  • ½ teaspoon Zout
  • 1 cup Melk
  • ¼ cup Boter, gesmolten
  • 1 Ei

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C (425°F).
  2. Vet de gietijzeren pan in met boter of olie.
  3. In een grote kom, meng maïsmeel, bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  4. Voeg melk, gesmolten boter en het ei toe. Meng goed tot een glad beslag.
  5. Giet het beslag in de voorbereide gietijzeren pan.
  6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat het maïsbrood 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cornbread, Maïsbrood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!