Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
US Customary
Metric
Kleiner
Normaal
Groter
Gietijzeren Maïsbrood Recept
Een heerlijk en eenvoudig te maken maïsbrood gebakken in een gietijzeren pan.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Kooktijd:
25
minuten
min
Totale Tijd:
35
minuten
min
Cursus:
Side Dish, Bijgerecht
Keuken:
American, Amerikaans
Porties:
8
porties
Calorieën:
200
kcal
Ingrediënten
Ingrediënten
1
cup
Maïsmeel
1
cup
Bloem
¼
cup
Suiker
1
tablespoon
Bakpoeder
½
teaspoon
Zout
1
cup
Melk
¼
cup
Boter, gesmolten
1
Ei
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (425°F).
Vet de gietijzeren pan in met boter of olie.
In een grote kom, meng maïsmeel, bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Voeg melk, gesmolten boter en het ei toe. Meng goed tot een glad beslag.
Giet het beslag in de voorbereide gietijzeren pan.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat het maïsbrood 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.
Voedingswaarde
Calories:
200
kcal
|
Carbohydrates:
30
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
7
g
|
Saturated Fat:
4
g
|
Cholesterol:
35
mg
|
Sodium:
300
mg
|
Potassium:
100
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sugar:
5
g
|
Vitamin A:
200
IU
|
Calcium:
100
mg
|
Iron:
1
mg
Trefwoorden
Cornbread, Maïsbrood
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!