Gevulde Gebakken Schelpen Recept
Heerlijke gevulde schelpen met een rijke vulling van kaas en kruiden.
Print Recept
Pin Dit
Ingredients
- 250 g Grote pastaschelpen
- 200 g Ricotta kaas
- 100 g Geraspte mozzarella
- 50 g Parmezaanse kaas
- 1 stuk Ei
- 2 teentjes Knoflook fijngehakt
- 1 tl Gedroogde basilicum
- 1 tl Gedroogde oregano
- 500 ml Tomatensaus
- naar smaak Zout en peper
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
In een grote kom, meng de ricotta, mozzarella, Parmezaanse kaas, ei, knoflook, basilicum en oregano. Breng op smaak met zout en peper.
Vul elke pastaschelp met het kaasmengsel.
Giet een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg de gevulde schelpen erop en bedek met de resterende saus.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, tot de saus bubbelt en de kaas gesmolten is.
Calories: 400kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 20g | Fat: 15g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 800mg | Potassium: 300mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg
Stuffed Shells, Gevulde Schelpen