Ga terug
+ servings
geroosterde-pompoenpitten-recept

Geroosterde Pompoenpitten Recept

Een eenvoudig en lekker recept voor geroosterde pompoenpitten.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlands, Dutch
Porties: 4 porties
Calorieën: 180 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 200 g Pompoenpitten
  • 1 el Olijfolie
  • 0.5 tl Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de pompoenpitten in een kom en meng met olijfolie en zout.
  3. Verspreid de pompoenpitten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Rooster de pompoenpitten 15-20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Roer halverwege om.
  5. Laat de geroosterde pompoenpitten afkoelen voordat je ze serveert.

Voedingswaarde

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 8g | Fat: 14g | Saturated Fat: 2.5g | Sodium: 300mg | Fiber: 2g | Iron: 1.5mg

Trefwoorden

Pompoenpitten, Pumpkin Seeds
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!