Ga terug
+ servings
gemberkoekjes-recept

Gemberkoekjes recept

Heerlijke gemberkoekjes die perfect zijn voor bij de thee.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale Tijd: 25 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch, Nederlands
Porties: 24 koekjes
Calorieën: 80 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 1 stuk ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen gember
  • 1 tl kaneel
  • 0.5 tl zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. In een grote kom, meng de boter en suiker tot een romig geheel.
  3. Voeg het ei toe en meng goed.
  4. Zeef de bloem, bakpoeder, gemalen gember, kaneel en zout samen en voeg dit toe aan het botermengsel. Meng tot een deeg.
  5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ongeveer 0,5 cm. Steek koekjes uit met een koekjesvorm.
  6. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarde

Calories: 80kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 1g | Fat: 3g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 50mg | Potassium: 20mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 10mg | Iron: 0.5mg

Trefwoorden

Gemberkoekjes, Ginger Cookies
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!