Ga terug
+ servings
gehakte-gebakken-schelpen-recept

Gehakte Gebakken Schelpen Recept

Een heerlijk recept voor gehakte gebakken schelpen, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Schelpen vers
  • 2 el Olijfolie
  • 3 teentjes Knoflook gehakt
  • 1 stuk Citroen in partjes
  • naar smaak Zout en peper

Instructies 

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gehakte knoflook toe en bak tot het geurig is.
  3. Voeg de schelpen toe en bak ze tot ze gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer met partjes citroen.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 20g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 5mg

Trefwoorden

Shells, Schelpen
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!