Go Back
+ servings
geen-kneedbrood-recept

Geen Kneedbrood Recept

Een eenvoudig recept voor heerlijk brood zonder te kneden.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totale Tijd: 55 minutes
Cursus: Ontbijt, Breakfast
Keuken: Nederlands, Dutch
Porties: 6 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 1 tl Zout
  • ½ tl Droge gist
  • 350 ml Water

Instructies 

  1. 1. Meng bloem, zout en gist in een grote kom.
  2. 2. Voeg water toe en roer tot alles goed gemengd is.
  3. 3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 12-18 uur rijzen op kamertemperatuur.
  4. 4. Verwarm de oven voor op 220°C. Plaats een lege bakplaat in de oven om op te warmen.
  5. 5. Haal de bakplaat uit de oven, leg bakpapier erop en stort het deeg op de bakplaat.
  6. 6. Bak het brood 30-45 minuten tot het goudbruin is.
  7. 7. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 1g | Sodium: 200mg | Potassium: 50mg | Fiber: 2g | Calcium: 10mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Brood, Bread
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!