Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
US Customary
Metric
Smaller
Normal
Larger
Geen Kneedbrood Recept
Een eenvoudig recept voor heerlijk brood zonder te kneden.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
10
minutes
mins
Kooktijd:
45
minutes
mins
Totale Tijd:
55
minutes
mins
Cursus:
Ontbijt, Breakfast
Keuken:
Nederlands, Dutch
Porties:
6
porties
Calorieën:
150
kcal
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
500
g
Bloem
1
tl
Zout
½
tl
Droge gist
350
ml
Water
Instructies
1. Meng bloem, zout en gist in een grote kom.
2. Voeg water toe en roer tot alles goed gemengd is.
3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 12-18 uur rijzen op kamertemperatuur.
4. Verwarm de oven voor op 220°C. Plaats een lege bakplaat in de oven om op te warmen.
5. Haal de bakplaat uit de oven, leg bakpapier erop en stort het deeg op de bakplaat.
6. Bak het brood 30-45 minuten tot het goudbruin is.
7. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.
Voedingswaarde
Calories:
150
kcal
|
Carbohydrates:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Fat:
1
g
|
Sodium:
200
mg
|
Potassium:
50
mg
|
Fiber:
2
g
|
Calcium:
10
mg
|
Iron:
2
mg
Trefwoorden
Brood, Bread
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!