Ga terug
+ servings
gebroken-glazen-cupcakes-recept

Gebroken Glazen Cupcakes Recept

Heerlijke cupcakes met een verrassende twist van gebroken glas, perfect voor feestjes!
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 12 servings
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Cupcakes

  • 200 g Bloem
  • 200 g Suiker
  • 100 g Boter gesmolten
  • 2 Eieren
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 tl Bakpoeder
  • ½ tl Zout
  • 120 ml Melk

Gebroken Glas

  • 200 g Suiker
  • 120 ml Water
  • 1 tl Citroensap
  • 1 druppel Voedselkleurstof rood

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en plaats papieren vormpjes in een muffinblik.
  2. Mix de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
  3. Voeg de gesmolten boter, eieren, vanille-extract en melk toe. Mix tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 20-25 minuten. Laat afkoelen.
  5. Voor het gebroken glas: verwarm suiker, water en citroensap in een pan op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost.
  6. Breng aan de kook zonder te roeren tot het mengsel licht goudbruin is. Voeg de voedselkleurstof toe.
  7. Giet het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat volledig afkoelen en breek in stukken.
  8. Versier de cupcakes met de stukken gebroken glas.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cupcakes, Gebroken Glas
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!