Ga terug
+ servings
gebakken-taartdeeg-recept

Gebakken Taartdeeg Recept

Een eenvoudig recept voor gebakken taartdeeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 125 g Boter koud en in blokjes
  • 1 stuk Ei
  • 50 g Suiker
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de bloem, suiker en zout in een mengkom.
  3. Voeg de koude boter toe en meng tot het op broodkruim lijkt.
  4. Voeg het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  5. Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm.
  6. Bak het deeg 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Baking, Bakken
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!