Ga terug
+ servings
gebakken-siopao-recept

Gebakken Siopao Recept

Een heerlijk recept voor gebakken siopao, een populaire Filipijnse snack.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Cursus: Snack, Tussendoortje
Keuken: Filipijns, Filipino
Porties: 4 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Deeg

  • 500 g Bloem
  • 1 pakje Gist
  • 250 ml Water lauw
  • 50 g Suiker
  • 1 tl Zout
  • 2 el Olie

Vulling

  • 200 g Gehakt varkensvlees
  • 1 stuk Ui fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Oestersaus
  • 1 stuk Ei hardgekookt, in vieren gesneden

Instructies 

  1. 1. Meng bloem, gist, suiker en zout in een kom.
  2. 2. Voeg lauw water en olie toe, kneed tot een soepel deeg.
  3. 3. Laat het deeg 1 uur rijzen.
  4. 4. Bak het gehakt met ui en knoflook, voeg sojasaus en oestersaus toe.
  5. 5. Verdeel het deeg in porties, vul met gehaktmengsel en een stukje ei.
  6. 6. Stoom de siopao 15 minuten.
  7. 7. Bak de gestoomde siopao in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 15g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 600mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Gebakken Siopao, Siopao
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!