Ga terug
+ servings
gebakken-sint-jakobsschelpen-recept

Gebakken sint-jakobsschelpen recept

Een eenvoudig en heerlijk recept voor gebakken sint-jakobsschelpen.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Totale Tijd: 15 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Seafood, Zeevruchten
Porties: 4 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 12 stuks Sint-jakobsschelpen vers
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Boter
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies 

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de sint-jakobsschelpen toe en bak ze 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  3. Voeg de boter toe en laat smelten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer direct.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 20g | Fat: 7g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 300mg | Potassium: 200mg | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Scallops, Sint-jakobsschelpen
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!