Go Back
+ servings
gebakken-kippenbouten-recept

Gebakken kippenbouten recept

Een heerlijk recept voor gebakken kippenbouten, perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totale Tijd: 1 hour
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 servings
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 4 pieces Kippenbouten
  • 2 tablespoon Olive oil
  • 1 teaspoon Salt
  • 1 teaspoon Black pepper
  • 2 cloves Garlic minced
  • 1 teaspoon Paprika

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Wrijf de kippenbouten in met olijfolie, zout, peper, knoflook en paprika.
  3. Leg de kippenbouten in een ovenschaal.
  4. Bak de kippenbouten 45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  5. Serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 500mg | Potassium: 300mg | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Chicken, Kip
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!