Go Back
+ servings
gebakken-flan-recept

Gebakken Flan Recept

Een heerlijk recept voor gebakken flan, perfect als dessert.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 40 minutes
Totale Tijd: 1 hour
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Spaans, Spanish
Porties: 6 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Suiker voor de karamel
  • 500 ml Melk
  • 4 stuks Eieren
  • 1 tl Vanille-extract

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Smelt de suiker in een pan tot karamel en giet het in de bakvorm.
  3. Verwarm de melk en voeg het vanille-extract toe.
  4. Klop de eieren los en voeg de warme melk toe. Meng goed.
  5. Giet het mengsel in de bakvorm over de karamel.
  6. Zet de bakvorm in een grotere ovenschaal gevuld met heet water (au bain-marie).
  7. Bak de flan 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de flan afkoelen en zet hem daarna minstens 2 uur in de koelkast.
  9. Keer de flan om op een bord en serveer.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 6g | Fat: 8g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 70mg | Potassium: 200mg | Sugar: 35g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 150mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Flan, Gebakken Flan
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!