Ga terug
+ servings
gebakken-appelrozen-recept

Gebakken Appelrozen Recept

Een heerlijk en eenvoudig recept voor gebakken appelrozen.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 2 stuks Rode appels Dun gesneden
  • 1 vel Bladerdeeg Ontdooid
  • 3 eetlepels Abrikozenjam Verwarmd
  • 1 theelepel Kaneel
  • 1 eetlepel Poedersuiker Voor garnering

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Snijd de appels doormidden, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Leg de appelschijfjes in een kom met water en citroensap en verwarm ze 3 minuten in de magnetron.
  4. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in stroken van ongeveer 5 cm breed.
  5. Bestrijk elke strook met de verwarmde abrikozenjam.
  6. Leg de appelschijfjes overlappend op de bovenkant van elke strook bladerdeeg.
  7. Bestrooi met kaneel en rol de stroken voorzichtig op.
  8. Leg de rolletjes in een ingevet muffinblik en bak 40 minuten.
  9. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 100mg | Potassium: 150mg | Fiber: 3g | Sugar: 15g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Appelrozen, Apple Roses
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!