Gebakken Appelrozen Recept
Een heerlijk en eenvoudig recept voor gebakken appelrozen.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 2 stuks Rode appels Dun gesneden
- 1 vel Bladerdeeg Ontdooid
- 3 eetlepels Abrikozenjam Verwarmd
- 1 theelepel Kaneel
- 1 eetlepel Poedersuiker Voor garnering
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd de appels doormidden, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
Leg de appelschijfjes in een kom met water en citroensap en verwarm ze 3 minuten in de magnetron.
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in stroken van ongeveer 5 cm breed.
Bestrijk elke strook met de verwarmde abrikozenjam.
Leg de appelschijfjes overlappend op de bovenkant van elke strook bladerdeeg.
Bestrooi met kaneel en rol de stroken voorzichtig op.
Leg de rolletjes in een ingevet muffinblik en bak 40 minuten.
Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 100mg | Potassium: 150mg | Fiber: 3g | Sugar: 15g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg