Go Back
+ servings
gebacken-varkensvlees-loempias-recept

Gebacken Varkensvlees Loempia's Recept

Heerlijke gebakken varkensvlees loempia's, perfect als snack of voorgerecht.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Totale Tijd: 30 minutes
Cursus: Appetizer, Voorgerecht
Keuken: Asian, Aziatisch
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 200 g Varkensvlees fijngehakt
  • 1 stuk Wortel geraspt
  • 1 stuk Ui fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el Oestersaus
  • 8 vellen Loempiavellen
  • 500 ml Olie voor frituren

Instructies 

  1. Verhit een beetje olie in een pan en bak het varkensvlees tot het gaar is.
  2. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de sojasaus en oestersaus toe en meng goed.
  4. Laat het mengsel afkoelen.
  5. Leg een lepel van het mengsel op een loempiavel en rol het op. Herhaal dit voor alle loempiavellen.
  6. Verhit de olie in een pan en frituur de loempia's tot ze goudbruin zijn.
  7. Laat de loempia's uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 15g | Fat: 12g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 600mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Spring Rolls/Loempia's
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!