Gebacken Uien Bhajis Recept
Heerlijke gebakken uien bhajis, perfect als snack of bijgerecht.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 2 stuks Uien in dunne ringen gesneden
- 100 gram Kikkererwtenmeel
- 1 theelepel Komijnzaad gemalen
- 1 theelepel Korianderzaad gemalen
- ½ theelepel Kurkuma
- ½ theelepel Chilipoeder
- 1 theelepel Zout
- 150 ml Water
- 500 ml Olie voor frituren
Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C.
Doe de uienringen in een mengkom.
Voeg kikkererwtenmeel, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, chilipoeder en zout toe.
Giet het water erbij en meng goed tot een dik beslag.
Laat lepels van het mengsel voorzichtig in de hete olie vallen.
Bak de bhajis in porties goudbruin en knapperig, ongeveer 4-5 minuten per portie.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 300mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg