Ga terug
+ servings
gebacken-uien-bhajis-recept

Gebacken Uien Bhajis Recept

Heerlijke gebakken uien bhajis, perfect als snack of bijgerecht.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Snack, Tussendoortje
Keuken: Indiaas, Indian
Porties: 4 servings
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 2 stuks Uien in dunne ringen gesneden
  • 100 gram Kikkererwtenmeel
  • 1 theelepel Komijnzaad gemalen
  • 1 theelepel Korianderzaad gemalen
  • ½ theelepel Kurkuma
  • ½ theelepel Chilipoeder
  • 1 theelepel Zout
  • 150 ml Water
  • 500 ml Olie voor frituren

Instructies 

  1. Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C.
  2. Doe de uienringen in een mengkom.
  3. Voeg kikkererwtenmeel, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, chilipoeder en zout toe.
  4. Giet het water erbij en meng goed tot een dik beslag.
  5. Laat lepels van het mengsel voorzichtig in de hete olie vallen.
  6. Bak de bhajis in porties goudbruin en knapperig, ongeveer 4-5 minuten per portie.
  7. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 300mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Bhajis, Uien Bhajis
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!