Ga terug
+ servings
gebacken-spinazie-artisjok-dip-recept

Gebacken Spinazie Artisjok Dip Recept

Een heerlijke gebakken dip met spinazie en artisjok, perfect voor feestjes.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Appetizer, Voorgerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 6 porties
Calorieën: 150 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Spinazie vers of bevroren
  • 200 g Artisjokharten uit blik, uitgelekt en gehakt
  • 120 g Roomkaas zacht gemaakt
  • 60 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 60 g Mozzarella geraspt
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 tl Zout
  • 0.5 tl Zwarte peper

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een grote mengkom, combineer spinazie, artisjokharten, roomkaas, Parmezaanse kaas, mozzarella, knoflook, zout en peper. Meng goed.
  3. Doe het mengsel in een ovenschaal en bak gedurende 20 minuten of tot het borrelt en goudbruin is.
  4. Serveer warm met brood of crackers.

Voedingswaarde

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 8g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 400mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Dip, Dip
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!