Gebacken Spinazie Artisjok Dip Recept
Een heerlijke gebakken dip met spinazie en artisjok, perfect voor feestjes.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 200 g Spinazie vers of bevroren
- 200 g Artisjokharten uit blik, uitgelekt en gehakt
- 120 g Roomkaas zacht gemaakt
- 60 g Parmezaanse kaas geraspt
- 60 g Mozzarella geraspt
- 2 teentjes Knoflook fijngehakt
- 1 tl Zout
- 0.5 tl Zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180°C.
In een grote mengkom, combineer spinazie, artisjokharten, roomkaas, Parmezaanse kaas, mozzarella, knoflook, zout en peper. Meng goed.
Doe het mengsel in een ovenschaal en bak gedurende 20 minuten of tot het borrelt en goudbruin is.
Serveer warm met brood of crackers.
Calories: 150kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 8g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 400mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg