Gebacken Spaghetti Pompoen met Rundvlees en Groenten Recept
Een heerlijk recept voor gebakken spaghetti pompoen met rundvlees en groenten, perfect voor een gezonde maaltijd.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 1 stuk Spaghetti pompoen
- 500 g Rundergehakt
- 1 stuk Ui gesnipperd
- 2 teentjes Knoflook gehakt
- 1 stuk Paprika in blokjes
- 1 stuk Courgette in blokjes
- 400 g Tomatenblokjes uit blik
- 1 tl Oregano gedroogd
- 1 tl Basilicum gedroogd
- naar smaak Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de spaghetti pompoen doormidden en verwijder de zaden. Leg de helften op een bakplaat met de snijkant naar beneden. Bak in de oven gedurende 30-40 minuten, of tot de pompoen zacht is.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt tot het bruin is. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de paprika en courgette toe aan de pan en bak nog 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel sudderen gedurende 10 minuten.
Haal de spaghetti pompoen uit de oven en gebruik een vork om de draden los te maken. Meng de pompoen met het gehaktmengsel en serveer warm.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 25g | Fat: 18g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 600mg | Potassium: 900mg | Fiber: 5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 100mg | Iron: 4mg