Gebacken Spaghetti Pompoen met Rundvlees en Groenten Recept
Een heerlijk recept voor gebakken spaghetti pompoen met rundvlees en groenten, perfect voor een gezonde maaltijd.
Print Recept
Pin Dit
	
	
    
Hoofdingrediënten
- 1 stuk Spaghetti pompoen
- 500 g Rundergehakt
- 1 stuk Ui gesnipperd
- 2 teentjes Knoflook gehakt
- 1 stuk Paprika in blokjes
- 1 stuk Courgette in blokjes
- 400 g Tomatenblokjes uit blik
- 1 tl Oregano gedroogd
- 1 tl Basilicum gedroogd
- naar smaak Zout en peper
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
- Snijd de spaghetti pompoen doormidden en verwijder de zaden. Leg de helften op een bakplaat met de snijkant naar beneden. Bak in de oven gedurende 30-40 minuten, of tot de pompoen zacht is. 
- Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt tot het bruin is. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. 
- Voeg de paprika en courgette toe aan de pan en bak nog 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel sudderen gedurende 10 minuten. 
- Haal de spaghetti pompoen uit de oven en gebruik een vork om de draden los te maken. Meng de pompoen met het gehaktmengsel en serveer warm. 
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 25g | Fat: 18g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 600mg | Potassium: 900mg | Fiber: 5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 100mg | Iron: 4mg