Ga terug
+ servings
gebacken-spaghetti-pompoen-lasagne-recept

Gebacken Spaghetti Pompoen Lasagne Recept

Een heerlijke en gezonde lasagne gemaakt met spaghetti pompoen in plaats van pasta.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 1 large Spaghetti squash halved and seeded
  • 2 cups Marinara sauce
  • 1 cup Ricotta cheese
  • 1 cup Mozzarella cheese shredded
  • 1 teaspoon Dried basil
  • 1 teaspoon Dried oregano
  • to taste Salt and pepper

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (400°F).
  2. Leg de spaghetti pompoen met de snijkant naar beneden op een bakplaat en bak gedurende 30-40 minuten tot hij zacht is.
  3. Laat de pompoen iets afkoelen en schraap dan de draden eruit met een vork.
  4. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C (350°F).
  5. In een ovenschaal, begin met een laag marinara saus, gevolgd door een laag spaghetti pompoen, ricotta kaas, mozzarella kaas, basilicum en oregano. Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn.
  6. Bak de lasagne gedurende 20 minuten of tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
  7. Laat de lasagne 10 minuten rusten voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 15g | Fat: 15g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 4g | Sugar: 8g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 300mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Lasagna, Lasagne
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!