Gebacken Spaghetti Pompoen Lasagne Recept
Een heerlijke en gezonde lasagne gemaakt met spaghetti pompoen in plaats van pasta.
Print Recept
Pin Dit
Main Ingredients
- 1 large Spaghetti squash halved and seeded
- 2 cups Marinara sauce
- 1 cup Ricotta cheese
- 1 cup Mozzarella cheese shredded
- 1 teaspoon Dried basil
- 1 teaspoon Dried oregano
- to taste Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200°C (400°F).
Leg de spaghetti pompoen met de snijkant naar beneden op een bakplaat en bak gedurende 30-40 minuten tot hij zacht is.
Laat de pompoen iets afkoelen en schraap dan de draden eruit met een vork.
Verlaag de oventemperatuur tot 180°C (350°F).
In een ovenschaal, begin met een laag marinara saus, gevolgd door een laag spaghetti pompoen, ricotta kaas, mozzarella kaas, basilicum en oregano. Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn.
Bak de lasagne gedurende 20 minuten of tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
Laat de lasagne 10 minuten rusten voor het serveren.
Calories: 300kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 15g | Fat: 15g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 4g | Sugar: 8g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 300mg | Iron: 2mg