Ga terug
+ servings
gebacken-spaghetti-ovenschotel-recept

Gebacken Spaghetti Ovenschotel Recept

Een heerlijke ovenschotel met gebakken spaghetti.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 600 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 400 g Spaghetti
  • 500 g Gehakt
  • 1 Ui gesnipperd
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 400 g Tomatenblokjes uit blik
  • 200 g Geraspte kaas
  • 1 tl Oregano gedroogd
  • 1 tl Basilicum gedroogd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak het gehakt rul in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel 10 minuten sudderen.
  5. Giet de spaghetti af en meng met de saus.
  6. Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
  7. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is.

Voedingswaarde

Calories: 600kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 30g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 800mg | Potassium: 700mg | Fiber: 5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 300mg | Iron: 5mg

Trefwoorden

Baked Spaghetti, Gebakken Spaghetti
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!