Ga terug
+ servings
gebacken-schotse-eieren-recept

Gebacken Schotse Eieren Recept

Een heerlijk recept voor gebakken Schotse eieren.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale Tijd: 35 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Scottish, Schots
Porties: 4 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 4 pieces Eggs hard-boiled
  • 500 g Sausage meat
  • 100 g Breadcrumbs
  • 2 pieces Eggs beaten
  • to taste Salt
  • to taste Pepper
  • for frying Oil

Instructies 

  1. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Pel de hardgekookte eieren.
  3. Verdeel het worstvlees in vier porties en vorm deze rondom de eieren.
  4. Rol de ingepakte eieren in de losgeklopte eieren en vervolgens in de paneermeel.
  5. Bak de eieren in de hete olie tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten per kant.
  6. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 200mg | Sodium: 800mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg

Trefwoorden

Scotch Eggs, Schotse Eieren
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!