Go Back
+ servings
gebacken-rijstpudding-recept

Gebacken Rijstpudding Recept

Een heerlijke gebakken rijstpudding, perfect voor elk moment van de dag.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totale Tijd: 1 hour
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 300 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Rijst bij voorkeur dessertrijst
  • 500 ml Melk
  • 100 g Suiker
  • 2 stuks Eieren licht geklopt
  • 1 tl Vanille-extract
  • 50 g Rozijnen optioneel

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de rijst in de melk tot deze zacht is.
  3. Voeg de suiker toe en roer goed door.
  4. Laat het mengsel iets afkoelen en voeg dan de eieren en vanille-extract toe.
  5. Roer de rozijnen erdoor, indien gebruikt.
  6. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak gedurende 45 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.

Voedingswaarde

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 7g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 60mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 150mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Rijstpudding, Rice Pudding
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!