Gebacken Limoenboter Zalm met Pasta Recept
Een heerlijk recept voor gebakken zalm met limoenboter en pasta.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 4 stuks Zalmfilets
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 stuk Limoen sap en schil
- 2 teentjes Knoflook fijngehakt
- 200 gram Pasta
- 50 gram Boter
- naar smaak Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Wrijf de zalmfilets in met olijfolie, zout en peper.
Leg de zalmfilets op een bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de oven.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Smelt de boter in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak tot geurig.
Voeg limoensap en -schil toe aan de boter en roer goed door.
Serveer de zalm met de pasta en giet de limoenboter eroverheen.
Calories: 600kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 35g | Fat: 30g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 500mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg