Ga terug
+ servings
gebacken-kippen-parmesan-recept

Gebacken Kippen Parmesan Recept

Heerlijk gebakken kip met Parmezaanse kaas, perfect voor een snelle en gemakkelijke maaltijd.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 450 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 4 stuks Kippenborsten
  • 1 cup Paneermeel
  • 0.5 cup Geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teaspoon Knoflookpoeder
  • 1 teaspoon Gedroogde oregano
  • 2 cups Marinara saus
  • 1 cup Geraspte mozzarella kaas

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de kippenborsten op een bakplaat.
  3. In een mengkom, combineer paneermeel, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder en oregano.
  4. Bedek de kip met het paneermengsel.
  5. Bak de kip 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de kip uit de oven en bedek met marinara saus en mozzarella kaas.
  7. Bak nog eens 5 minuten tot de kaas gesmolten is.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 35g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 800mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 300mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Chicken Parmesan, Kip Parmezaan
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!