Ga terug
+ servings
gebacken-kippen-cordon-bleu-recept

Gebacken Kippen Cordon Bleu Recept

Een heerlijk recept voor gebakken kip cordon bleu.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: French, Frans
Porties: 4 porties
Calorieën: 450 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 4 stuks Kipfilets
  • 4 plakken Ham
  • 4 plakken Kaas
  • 1 cup Paneermeel
  • 2 stuks Eieren losgeklopt
  • 0.5 cup Bloem
  • 1 teaspoon Zout
  • 1 teaspoon Peper

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Leg de kipfilets op een snijplank en snijd ze horizontaal doormidden, maar niet helemaal door, zodat je ze kunt openklappen.
  3. Leg een plak ham en een plak kaas op elke kipfilet en vouw de kipfilets dicht.
  4. Doe de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel elk in een aparte kom. Voeg zout en peper toe aan de bloem.
  5. Haal elke gevulde kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel.
  6. Leg de gepaneerde kipfilets op een bakplaat en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 40g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Chicken, Kip
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!