Ga terug
+ servings
gebacken-havermout-recept

Gebacken Havermout Recept

Een heerlijk en eenvoudig recept voor gebakken havermout.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 40 minuten
Cursus: Ontbijt, Breakfast
Keuken: Nederlands, Dutch
Porties: 4 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Havermout
  • 500 ml Melk
  • 2 Eieren
  • 50 g Honing
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een grote kom, meng de havermout, melk, eieren, honing, kaneel, bakpoeder en zout.
  3. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal.
  4. Bak gedurende 30 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
  5. Laat even afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 10g | Fat: 7g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 300mg | Fiber: 5g | Sugar: 15g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 200mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Havermout, Oatmeal
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!