Gebacken Groente Tempura Recept
Een heerlijk recept voor gebakken groente tempura.
Print Recept
Pin Dit
Tempura Beslag
- 100 g Bloem
- 1 stuk Ei
- 200 ml IJskoud water
Groenten
- 1 stuk Wortel in dunne reepjes gesneden
- 1 stuk Courgette in dunne plakjes gesneden
- 1 stuk Paprika in dunne reepjes gesneden
Verhit de frituurpan tot 180°C.
Klop het ei los in een mengkom.
Voeg het ijskoude water toe aan het ei en meng goed.
Zeef de bloem boven het ei-watermengsel en roer kort door. Het beslag mag een beetje klonterig zijn.
Doop de groente in het beslag en frituur ze in porties goudbruin en knapperig.
Laat de tempura uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Tempura, Groente, Vegetables