Gebacken Groente Tempura Recept
Een heerlijk recept voor gebakken groente tempura.
Print Recept
Pin Dit
	
	
    
Tempura Beslag
- 100 g Bloem
- 1 stuk Ei
- 200 ml IJskoud water
Groenten
- 1 stuk Wortel in dunne reepjes gesneden
- 1 stuk Courgette in dunne plakjes gesneden
- 1 stuk Paprika in dunne reepjes gesneden
- Verhit de frituurpan tot 180°C. 
- Klop het ei los in een mengkom. 
- Voeg het ijskoude water toe aan het ei en meng goed. 
- Zeef de bloem boven het ei-watermengsel en roer kort door. Het beslag mag een beetje klonterig zijn. 
- Doop de groente in het beslag en frituur ze in porties goudbruin en knapperig. 
- Laat de tempura uitlekken op keukenpapier en serveer direct. 
Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Tempura, Groente, Vegetables