Ga terug
+ servings
gebacken-groente-tempura-recept

Gebacken Groente Tempura Recept

Een heerlijk recept voor gebakken groente tempura.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale Tijd: 30 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Japanese, Japans
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Tempura Beslag

  • 100 g Bloem
  • 1 stuk Ei
  • 200 ml IJskoud water

Groenten

  • 1 stuk Wortel in dunne reepjes gesneden
  • 1 stuk Courgette in dunne plakjes gesneden
  • 1 stuk Paprika in dunne reepjes gesneden

Instructies 

  1. Verhit de frituurpan tot 180°C.
  2. Klop het ei los in een mengkom.
  3. Voeg het ijskoude water toe aan het ei en meng goed.
  4. Zeef de bloem boven het ei-watermengsel en roer kort door. Het beslag mag een beetje klonterig zijn.
  5. Doop de groente in het beslag en frituur ze in porties goudbruin en knapperig.
  6. Laat de tempura uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Tempura, Groente, Vegetables
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!