Go Back
+ servings
gebacken-feta-pasta-recept

Gebacken Feta Pasta Recept

Een eenvoudig en heerlijk recept voor gebakken feta pasta.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 10 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totale Tijd: 40 minutes
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Mediterranean, Mediterraan
Porties: 4 porties
Calorieën: 500 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Feta kaas
  • 300 g Pasta
  • 200 g Cherrytomaten
  • 3 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 3 el Olijfolie
  • naar smaak Zout en peper
  • naar smaak Basilicum vers, gehakt

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de feta in het midden van een ovenschaal en omring met cherrytomaten en knoflook.
  3. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak 30 minuten in de oven tot de feta zacht en goudbruin is.
  5. Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven en meng de feta en tomaten goed door elkaar.
  7. Voeg de gekookte pasta toe en meng alles goed door elkaar.
  8. Garneer met verse basilicum en serveer warm.

Voedingswaarde

Calories: 500kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 15g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 800mg | Potassium: 300mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 300mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Feta, Pasta, Gebakken Feta Pasta
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!