Gebacken Citroen Boter Kippenbouten Recept
Een heerlijk recept voor gebakken kippenbouten met citroen en boter.
Print Recept
Pin Dit
Main Ingredients
- 4 pieces Chicken Thighs skin-on, bone-in
- 2 tablespoon Butter melted
- 1 piece Lemon juiced and zested
- 2 cloves Garlic minced
- 1 teaspoon Salt
- 0.5 teaspoon Black Pepper
- 1 tablespoon Olive Oil
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de kippenbouten in een ovenschaal.
In een kom, meng de gesmolten boter, citroensap en -zest, knoflook, zout en peper.
Giet het botermengsel over de kippenbouten.
Besprenkel de kippenbouten met olijfolie.
Bak de kippenbouten in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 30g | Fat: 35g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 800mg | Potassium: 400mg | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 30mg | Iron: 2mg