Ga terug
+ servings
gebacken-citroen-boter-kippenbouten-recept

Gebacken Citroen Boter Kippenbouten Recept

Een heerlijk recept voor gebakken kippenbouten met citroen en boter.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale Tijd: 1 uur
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 servings
Calorieën: 450 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 4 pieces Chicken Thighs skin-on, bone-in
  • 2 tablespoon Butter melted
  • 1 piece Lemon juiced and zested
  • 2 cloves Garlic minced
  • 1 teaspoon Salt
  • 0.5 teaspoon Black Pepper
  • 1 tablespoon Olive Oil

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de kippenbouten in een ovenschaal.
  3. In een kom, meng de gesmolten boter, citroensap en -zest, knoflook, zout en peper.
  4. Giet het botermengsel over de kippenbouten.
  5. Besprenkel de kippenbouten met olijfolie.
  6. Bak de kippenbouten in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 30g | Fat: 35g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 800mg | Potassium: 400mg | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 30mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Chicken, Kip
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!