Gebacken Bierblik Kip Recept
Een heerlijk en sappig gebraden kiprecept met bierblik.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 1 stuk Hele kip ongeveer 1,5 kg
- 1 blik Bier 330 ml
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Uienpoeder
- 1 theelepel Zout
- ½ theelepel Zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180°C.
Wrijf de kip in met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper.
Open het bierblik en giet de helft van het bier weg (of drink het op!). Plaats het bierblik in het midden van een bakplaat.
Plaats de kip rechtop op het bierblik zodat het blik in de holte van de kip zit.
Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende 90 minuten of tot de kip goudbruin en gaar is.
Haal de kip voorzichtig uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 35g | Fat: 30g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 800mg | Potassium: 500mg | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 20mg | Iron: 2mg
Beer Can Chicken, Bierblik Kip