Ga terug
+ servings
gebacken-bierblik-kip-recept

Gebacken Bierblik Kip Recept

Een heerlijk en sappig gebraden kiprecept met bierblik.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 1 uur 30 minuten
Totale Tijd: 1 uur 45 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 4 porties
Calorieën: 450 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 1 stuk Hele kip ongeveer 1,5 kg
  • 1 blik Bier 330 ml
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 1 theelepel Zout
  • ½ theelepel Zwarte peper

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Wrijf de kip in met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper.
  3. Open het bierblik en giet de helft van het bier weg (of drink het op!). Plaats het bierblik in het midden van een bakplaat.
  4. Plaats de kip rechtop op het bierblik zodat het blik in de holte van de kip zit.
  5. Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende 90 minuten of tot de kip goudbruin en gaar is.
  6. Haal de kip voorzichtig uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 35g | Fat: 30g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 800mg | Potassium: 500mg | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Beer Can Chicken, Bierblik Kip
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!