Ga terug
+ servings
fruitcake-recept

Fruitcake Recept

Een heerlijke fruitcake die perfect is voor elke gelegenheid.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur
Totale Tijd: 1 uur 20 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Bakery, Bakkerij
Porties: 8 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 200 g Gemengde gedroogde vruchten
  • 100 g Boter gesmolten
  • 2 Eieren
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Vanille-extract
  • 100 ml Melk

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet de cakevorm in en bestuif met bloem.
  3. Mix de bloem, suiker en bakpoeder in een kom.
  4. Voeg de gesmolten boter, eieren, vanille-extract en melk toe. Meng goed.
  5. Roer de gemengde gedroogde vruchten door het beslag.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en bak 60 minuten.
  7. Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Fruitcake
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!