Go Back
+ servings
franse-taartdeeg-recept

Franse Taartdeeg Recept

Een eenvoudig recept voor klassiek Frans taartdeeg.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totale Tijd: 35 minutes
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: French, Frans
Porties: 8 porties
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 100 g koude boter, in blokjes
  • 50 g suiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout

Instructies 

  1. Meng de bloem, suiker en zout in een kom.
  2. Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruim lijkt.
  3. Voeg het ei toe en meng tot een samenhangend deeg.
  4. Vorm het deeg tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed een taartvorm.
  7. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bak 20 minuten in de oven tot goudbruin.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 50mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 8g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Pastry, Gebak
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!