Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
US Customary
Metric
Smaller
Normal
Larger
Franse Taartdeeg Recept
Een eenvoudig recept voor klassiek Frans taartdeeg.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
15
minutes
mins
Kooktijd:
20
minutes
mins
Totale Tijd:
35
minutes
mins
Cursus:
Dessert, Nagerecht
Keuken:
French, Frans
Porties:
8
porties
Calorieën:
250
kcal
Ingrediënten
Ingrediënten
200
g
bloem
100
g
koude boter, in blokjes
50
g
suiker
1
ei
1
snufje
zout
Instructies
Meng de bloem, suiker en zout in een kom.
Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruim lijkt.
Voeg het ei toe en meng tot een samenhangend deeg.
Vorm het deeg tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed een taartvorm.
Prik gaatjes in de bodem met een vork en bak 20 minuten in de oven tot goudbruin.
Voedingswaarde
Calories:
250
kcal
|
Carbohydrates:
30
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
12
g
|
Saturated Fat:
7
g
|
Cholesterol:
50
mg
|
Sodium:
50
mg
|
Potassium:
50
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sugar:
8
g
|
Vitamin A:
300
IU
|
Calcium:
20
mg
|
Iron:
1
mg
Trefwoorden
Pastry, Gebak
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!