Franse Taartdeeg Recept
Een eenvoudig recept voor klassiek Frans taartdeeg.
Print Recept
Pin Dit
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 100 g koude boter, in blokjes
- 50 g suiker
- 1 ei
- 1 snufje zout
Meng de bloem, suiker en zout in een kom.
Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruim lijkt.
Voeg het ei toe en meng tot een samenhangend deeg.
Vorm het deeg tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed een taartvorm.
Prik gaatjes in de bodem met een vork en bak 20 minuten in de oven tot goudbruin.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 50mg | Potassium: 50mg | Fiber: 1g | Sugar: 8g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg