Ga terug
+ servings
franse-bladerdeegtaart-met-peren-en-chocolade-recept

Franse Bladerdeegtaart met Peren en Chocolade Recept

Een heerlijke Franse bladerdeegtaart met peren en chocolade. Perfect voor een dessert of een zoete traktatie.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Frans, French
Porties: 6 servings
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 1 pak Bladerdeeg ontdooid
  • 3 stuks Peren geschild en in plakjes
  • 100 g Pure chocolade gehakt
  • 50 g Suiker
  • 1 stuk Ei losgeklopt

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
  3. Leg de plakjes peer op het bladerdeeg.
  4. Strooi de gehakte chocolade en suiker over de peren.
  5. Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei.
  6. Bak de taart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en knapperig is.
  7. Laat de taart iets afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 20g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bladerdeeg, Chocolade, Chocolate, Pastry, Pear, Peren
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!