Ga terug
+ servings
ezechiel-brood-recept

Ezechiël Brood Recept

Een voedzaam en gezond broodrecept, geïnspireerd door het bijbelse Ezechiël brood.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur
Totale Tijd: 1 uur 20 minuten
Cursus: Breakfast/Ontbijt
Keuken: Middle Eastern, Midden-Oosters
Porties: 8 plakken
Calorieën: 180 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 2 cups Volkoren tarwemeel
  • 1 cup Gerstemeel
  • ½ cup Bonenmeel
  • ¼ cup Lijnzaad
  • 1 tablespoon Zout
  • 2 cups Water

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Combineer alle droge ingrediënten in een grote mengkom.
  3. Voeg langzaam het water toe en meng tot een deeg.
  4. Kneed het deeg op een licht bebloemd oppervlak tot het glad is.
  5. Leg het deeg in een ingevette broodvorm.
  6. Bak het brood 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 7g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.3g | Sodium: 350mg | Potassium: 150mg | Fiber: 6g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Healthy, Gezond
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!