Ezechiël Brood Recept
Een voedzaam en gezond broodrecept, geïnspireerd door het bijbelse Ezechiël brood.
Print Recept
Pin Dit
Hoofdingrediënten
- 2 cups Volkoren tarwemeel
- 1 cup Gerstemeel
- ½ cup Bonenmeel
- ¼ cup Lijnzaad
- 1 tablespoon Zout
- 2 cups Water
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Combineer alle droge ingrediënten in een grote mengkom.
Voeg langzaam het water toe en meng tot een deeg.
Kneed het deeg op een licht bebloemd oppervlak tot het glad is.
Leg het deeg in een ingevette broodvorm.
Bak het brood 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.
Calories: 180kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 7g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.3g | Sodium: 350mg | Potassium: 150mg | Fiber: 6g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg