Ga terug
+ servings
eierpunch-cupcakes-recept

Eierpunch Cupcakes Recept

Heerlijke cupcakes met een vleugje eierpunch, perfect voor de feestdagen.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale Tijd: 45 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Dutch/Nederlands
Porties: 12 servings
Calorieën: 250 kcal

Ingrediënten 

Cupcake Beslag

  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 2 Eieren
  • 100 ml Melk
  • 100 ml Eierpunch
  • 100 g Boter gesmolten
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F). Bekleed een muffinblik met papieren vormpjes.
  2. In een grote kom, klop de eieren en suiker tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg de gesmolten boter, melk en eierpunch toe en meng goed.
  4. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg dit geleidelijk toe aan het natte mengsel. Meng tot een glad beslag.
  5. Vul de papieren vormpjes voor ⅔ met het beslag.
  6. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Voedingswaarde

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 18g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cupcakes, Eierpunch Cupcakes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!