Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
US Customary
Metric
Smaller
Normal
Larger
Echt Italiaans Pizzadeeg Recept
Dit is een authentiek Italiaans pizzadeeg recept.
Print Recept
Pin Dit
Bereidingstijd:
20
minutes
mins
Kooktijd:
15
minutes
mins
Totale Tijd:
35
minutes
mins
Cursus:
Main Course, Hoofdgerecht
Keuken:
Italian, Italiaans
Porties:
4
porties
Calorieën:
200
kcal
Ingrediënten
Deeg Ingrediënten
500
g
Bloem
gezeefd
325
ml
Water
lauw
7
g
Droge gist
10
g
Zout
30
ml
Olijfolie
Instructies
Doe de bloem in een grote mengkom.
Voeg de gist toe aan het lauwe water en laat het 5 minuten staan.
Giet het gistmengsel bij de bloem en voeg het zout en de olijfolie toe.
Kneed het deeg tot het glad en elastisch is, ongeveer 10 minuten.
Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 250°C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en leg het op een bakplaat.
Beleg de pizza naar wens en bak 15 minuten in de oven.
Voedingswaarde
Calories:
200
kcal
|
Carbohydrates:
40
g
|
Protein:
6
g
|
Fat:
4
g
|
Saturated Fat:
1
g
|
Sodium:
250
mg
|
Potassium:
100
mg
|
Fiber:
2
g
|
Calcium:
20
mg
|
Iron:
2
mg
Trefwoorden
Pizza, Pizzadeeg
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat ons weten
hoe het was!