Go Back
+ servings
echt-italiaans-pizzadeeg-recept

Echt Italiaans Pizzadeeg Recept

Dit is een authentiek Italiaans pizzadeeg recept.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Totale Tijd: 35 minutes
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: Italian, Italiaans
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Deeg Ingrediënten

  • 500 g Bloem gezeefd
  • 325 ml Water lauw
  • 7 g Droge gist
  • 10 g Zout
  • 30 ml Olijfolie

Instructies 

  1. Doe de bloem in een grote mengkom.
  2. Voeg de gist toe aan het lauwe water en laat het 5 minuten staan.
  3. Giet het gistmengsel bij de bloem en voeg het zout en de olijfolie toe.
  4. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is, ongeveer 10 minuten.
  5. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  6. Verwarm de oven voor op 250°C.
  7. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en leg het op een bakplaat.
  8. Beleg de pizza naar wens en bak 15 minuten in de oven.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 250mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Pizza, Pizzadeeg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!