Ga terug
+ servings
duitse-roggebrood-recept

Duitse Roggebrood Recept

Een traditioneel Duits roggebrood recept.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur
Totale Tijd: 1 uur 20 minuten
Cursus: Bread, Brood
Keuken: Duits, German
Porties: 8 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Hoofdingrediënten

  • 500 g Roggebloem
  • 10 g Zout
  • 7 g Droge gist
  • 350 ml Water Lauw

Instructies 

  1. 1. Meng de roggebloem, zout en droge gist in een mengkom.
  2. 2. Voeg langzaam het lauwe water toe en kneed tot een soepel deeg.
  3. 3. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
  4. 4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. 5. Vorm het deeg en plaats het in een ingevette bakvorm.
  6. 6. Bak het brood 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. 7. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.2g | Sodium: 300mg | Potassium: 100mg | Fiber: 5g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Roggebrood, Rye Bread
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!