Ga terug
+ servings
duitse-broodrecept

Duitse Broodrecept

Een eenvoudig en heerlijk Duits broodrecept.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale Tijd: 50 minuten
Cursus: Main Course, Hoofdgerecht
Keuken: German, Duits
Porties: 4 porties
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Main Ingredients

  • 500 g Flour all-purpose
  • 300 ml Water warm
  • 7 g Yeast dry
  • 10 g Salt

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Mix de bloem, gist en zout in een kom.
  3. Voeg langzaam het warme water toe en kneed tot een soepel deeg.
  4. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
  5. Vorm het deeg tot een brood en leg het op een bakplaat.
  6. Bak het brood 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 1g | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Trefwoorden

Bread, Brood
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!