Ga terug
+ servings
duitse-appeltaart-recept

Duitse Appeltaart Recept

Een heerlijke traditionele Duitse appeltaart.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 1 uur
Totale Tijd: 1 uur 30 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: Duits, German
Porties: 8 porties
Calorieën: 350 kcal

Ingrediënten 

Deeg

  • 300 g Bloem
  • 200 g Boter koud, in blokjes
  • 100 g Suiker
  • 1 stuk Ei

Vulling

  • 1 kg Appels geschild en in plakjes
  • 50 g Suiker
  • 2 tl Kaneel
  • 1 stuk Citroen sap

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak het deeg door bloem, boter, suiker en ei te mengen. Kneed tot een bal en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette springvorm.
  4. Maak de vulling door de appels te mengen met suiker, kaneel en citroensap. Verdeel dit over de deegbodem.
  5. Bak de taart 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarde

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 4g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 3g | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Appeltaart, Apple Pie
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!