Ga terug
+ servings
dubbele-chocolade-chip-koekjes-recept

Dubbele Chocolade Chip Koekjes Recept

Heerlijke dubbele chocolade chip koekjes die smelten in je mond.
Print Recept Pin Dit
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale Tijd: 25 minuten
Cursus: Dessert, Nagerecht
Keuken: American, Amerikaans
Porties: 24 koekjes
Calorieën: 200 kcal

Ingrediënten 

Ingrediënten

  • 225 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 220 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 tl baking soda
  • 0.5 tl zout
  • 300 g chocolade chips

Instructies 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Klop de boter en beide suikers samen tot een romig geheel.
  3. Voeg de eieren en vanille-extract toe en mix goed.
  4. Zeef de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout samen en voeg toe aan het botermengsel. Mix tot een glad deeg.
  5. Roer de chocolade chips erdoor.
  6. Laat het deeg in eetlepels vallen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen stevig zijn.
  8. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats ze dan naar een rooster om volledig af te koelen.

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg

Trefwoorden

Cookies, Koekjes
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!